Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen

Thermografisch onderzoek zonnepanelen

Wat is thermografie?

Thermografie is een niet-destructieve techniek waarbij temperaturen in beeld worden gebracht. Met een infraroodcamera (IR-camera), ook wel thermografische camera genoemd, kan men van op een veilige afstand infrarood foto’s maken die temperatuurverschillen visualiseren.

Waarom een thermografisch onderzoek?

Er worden veel zonnepanel geplaatst op woningen en bedrijfspanden. Maar haal je het hoogste rendement uit je zonnepanelen? Het komt met regelmaat voor dat de zonnepanelen fouten vertonen waardoor het rendement (opbrengst) van deze panelen terug loopt. Tevens kunnen fouten in de panelen mogelijk leiden tot onveilige situaties en brandgevaar.

Door de zonnepanelen met een infrarood camera te inspecteren kun je controleren of deze optimaal werken. Tijdens het onderzoek kunnen eventuele defecten snel opgespoord worden waarna ze verholpen kunnen worden.

Wij adviseren om een thermografische inspectie uit te laten voeren wanneer u net zonnepanelen heeft laten plaatsen. Eventuele fouten kunnen door de installateur verholpen worden. Een ander tijdstip wanneer wij adviseren om de panelen te laten inspecteren is voor het vervallen van de garantietermijn. Zo kunnen eventuele problemen nog binnen de garantietermijn verholpen worden.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neemt u gerust contact met ons op.

Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen