Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen

Thermografisch onderzoek vloer- en wandverwarming

Wat is thermografie?

Thermografie is een niet-destructieve techniek waarbij temperaturen in beeld worden gebracht. Met een infraroodcamera (IR-camera), ook wel thermografische camera genoemd, kan men van op een veilige afstand infrarood foto’s maken die temperatuurverschillen visualiseren.

Waarom een thermografisch onderzoek?

Heeft u een lekkage in uw vloer- of wandverwarming? Wilt u het leidingverloop van uw vloer- of wandverwarming weten? Dan bied thermografie de juiste oplossing.

Leidingen zijn vaak moeilijk waar te nemen. Helaas komt het maar al te vaak voor dat u met uw boormachine precies de leiding weet te raken. Het herstel van deze lekkage kost vaak veel geld. Thermografie biedt de uitkomst. Door middel van een infrarood camera kan het leidingverloop gemakkelijk in kaart gebracht worden. Deze methode werkt tot op een paar centimeters nauwkeurig, werkt snel en kan mogelijke lekkages voorkomen.

Het onderzoek

Het onderzoek wordt uiteraard op locatie uitgevoerd. Om een goed onderzoek te kunnen verrichten is het belangrijk dat de vloerverwarming minimaal 24 uur van te voren geheel uit staat. Wanneer de vloerverwarming aan staat wordt alleen een egale temperatuur waargenomen. Bij langzaam opwarmen van de vloerverwarmingzone kan het leidingwerk geïnspecteerd worden.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neemt u gerust contact met ons op.

Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen