Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen

Thermografisch onderzoek elektra

Wat is thermografie?

Thermografie is een niet-destructieve techniek waarbij temperaturen in beeld worden gebracht. Met een infraroodcamera (IR-camera), ook wel thermografische camera genoemd, kan men van op een veilige afstand infrarood foto’s maken die temperatuurverschillen visualiseren.

Waarom een thermografisch onderzoek?

Thermografie is een methode waarbij kans storing, uitval van de vaste installatie en brand in schakel- en/of verdeelinrichtingen wordt voorkomen. Door thermisch te “scannen” wordt warmteontwikkeling, wat kan leiding tot oververhitting, vroegtijdig ontdekt.

Door gebruik te maken van thermografisch onderzoek worden slechte contacten in bijvoorbeeld elektraschakelkasten zichtbaar. Verkeerd aangebrachte kabelschoenen of overbelasting van een fase zorgt voor temperatuurverschillen. Deze temperatuurverschillen zijn goed waar te nemen met een IR-camera. In samenwerking met een elektramonteur kan deze storing beperkt en verholpen worden.

Een thermografisch onderzoek kan als losse controle worden uitgevoerd of als onderdeel van een NEN3140 inspectie.

Waarom rapporteren?

Na het onderzoek worden de resultaten van de metingen en het onderzoek vast gelegd in een overzichtelijk rapport. Dit rapport geeft een goed onderbouwd oordeel van de inspectie. Middels het rapport kan eventueel uitval van schakelkasten etc. voorkomen worden. Het rapport kan gebruikt worden als vergelijkingsmateriaal bij eventueel vervolg inspecties. Door middel van verschillende metingen op verschillende tijdstippen/data kan een trendmeting bepaald worden. In het rapport wordt advies gegeven met betrekking tot de geconstateerde gebreken.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neemt u gerust contact met ons op.


FLIR1624.jpg
FLIR1644.jpg
FLIR1662.jpg
FLIR1680.jpg
FLIR1692.jpg
FLIR1704.jpg
Interesse in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan: Offerte aanvragen